Velkommen 2013!

Nytt år, nye sjangser. Som John Lennon synger: Let's hope it's a good one. Without any fear.

Dere har helt sikkert merket at blogginnleggene blir kortere og færre etterhvert som tiden går, og det er rett og slett fordi jeg begynner å gå tom for ord. Jeg klarer ikke lenger å beskrive hvordan jeg har det eller hvordan dagene går. Jeg skulle gjerne skrevet, så dere kunne lest hver dag, men det klarer jeg ikke. 

2012 har vært et utfordrende år. Fengslingsmøter, møter med advokat, rettssak, vitningen, masete journalister og mange småting som jeg aldri trodde jeg skulle trenge å tenke på en gang. Og på vanskelige dager så er det utrolig godt når fantastiske mennesker som dere som leser bloggen min tar dere tid til å skrive en kommentar, en mail eller en melding. Dere skal vite at jeg setter utrolig stor pris på alle meldingene jeg får og at jeg prøver å svare så godt jeg kan! 

Bittelillejulaften fikk jeg en melding på som jeg ikke ventet å få idet hele tatt. Mobilen jeg aldri fikk igjen etter Utøya, var blitt funnet igjen. Damen sendte meg et av bildene som var på mobilen og da kom virkelig tårene. Maria og meg på Slottsfjellfestivalen. Jeg trodde jeg aldri skulle få igjen noen av bildene fra den siste tiden, så da kom følelsene plutselig tilbake. Alle på en gang. 

I juletiden har savnet etter Maria vært ekstra sterkt. Hun elsket julen av hele sitt hjerte og spredte juleglede ved å arrangere juleverksteder. Jeg var ikke på noe juleverksted i år, som i fjor. Jeg vil ikke på det heller. Det føles så feil uten henne.
På graven hennes 24.desember var det så vakkert. Den lyste opp med lykter og lys. Noen hadde også tråkket en hjerteform i snøen rundt stenen. Det var ikke et eneste menneske der da jeg stod der en stund etter å ha satt ned et lys. Det var helt stille, det eneste jeg hørte var kirkeklokkene som varslet at gudstjenesten skulle begynne.  
Jeg savner min besteMaria mer enn ord kan beskrive. Det har gått så lang tid, men jeg husker alt så godt! Latteren og smilet. One Tree Hill-kveldene med taco og godteri, Harry Potter og Twilight lesing på senga om kvelden og løping til bussen om morgenen. Det er et og et halvt år siden jeg sist så henne, og jeg klarer bare ikke å skjønne det. Hun må jo sende meg en melding og spørre om jeg kan komme med joggebuksa hennes snart. Hun må jo ringe meg for å fortelle meg et eller annet hun syns er flaut igjen snart. Jeg savner det så utrolig mye. Jeg savner henne, bestevennen min. Mariamin! Håper det ligger flere bilder på mobilen enn det jeg husker å ha tatt.

Jeg håper dere har hatt en fin jul! Masse kjærlighet fra meg med ønsker om alt godt i det nye året. <3

19 kommentarer

Pernille

02.01.2013 kl.00:29

<3 godt nytt år, marte! håper 2013 blir bra for deg :-)

Hilde Martine

02.01.2013 kl.00:34

Er så glad i deg, Marte. <3 Du er den sterkeste personen jeg noengang har møtt.

Vigdis

02.01.2013 kl.00:48

godt nytt 2013 - leser om Marian din og hører boss spiller på minnekonserten på tv nå - sterkt - tårene renner. Jeg tenker på deg, henne - alle de andre berøret. Hold ut, ditt mot, håp, tro og alle gode minner skal bære deg videre:) Så glad for at de bildene kom til deg - men så sterkt så sterkt!

Trøste, støtte bære klemm fra Vigdis

Lykke til med skolestarten og vårsemesteret!!!!

Reidun

02.01.2013 kl.10:09

<3 <3 <3

02.01.2013 kl.11:28

<3

Oscar

02.01.2013 kl.14:48

Kämpa på! Du är stark!

Hanna

02.01.2013 kl.21:39

<3 du er sterk.

Kathrine

02.01.2013 kl.22:33

Du er sterk Marte! Du er ei helt fantastisk jente!! <3

Nathalie

03.01.2013 kl.10:26

Du är otrolig.

Elise

03.01.2013 kl.17:51

Jeg elsker bloggen din av hele mitt hjerte, og jeg bryr meg ikke om du ikke blogger hver dag. Det er forståelig. Jeg skjønner det så godt, så innmari godt, og jeg føler med deg i den vanskelige stunden♥

Håper 2013 blir et herlig år for deg og dine♥

olcay

04.01.2013 kl.18:08

hej marte, din blog gør bare intryrk på mig, kender hele din baggrund. du er for sej og jeg holder af dig. ham kujonen skal du ikke tage dig af, han bør glemmes, han er ikke noget værd. faktisk sys jeg syndt på ham. at han ødelagde sit liv med hadefuld ungdom og barndom. det må han om.

hvordan har du det? jeg håber du kommer dig over det med din ven og lever i nuet igen.

jeg er socialdemokrat. og vil altid være. du og de andre er helte og utøya er symbol på helt og norges begivenhed. den dag blir altid speciel. du er en del af et nationalt traume

Linda

06.01.2013 kl.16:38

Martemor!

Du er den sterkeste personen jeg noen gang har møtt. Du gir ikke opp, du viser at du alltid prøver å komme deg videre, skritt for skritt. Jeg er så imponert av deg og styrken du viser hele tiden. Jeg er så stolt av deg. Stolt av å vise den fantastiske venninnen jeg har blitt kjent med. Ring meg når du trenger en tur på Opus for å snakke, hva som helst. Jeg stiller alltid opp. Så glad i deg snupp! <3

06.01.2013 kl.18:01

Hei!

Burde man være enig i alle de viktigste standpunktene til AUF for å være medlem? Det er veldig mye jeg er enig i, men det er også noen punkter jeg er uenig i også. Det er jo vanskelig(umulig) å finne et man er 100% enig i alt med. Og er det sent å melde seg inn i en alder av 21? Jeg har siden jeg var 14-15 vært interessert i politikk og diskutert med venner som har støttet ulike politiske partier og funnet ut hva jeg mener om mange saker gjennom det. Folk rundt meg spør meg ofte hvorfor ikke jeg begynner å engasjere meg mer enn kun når jeg diskuterer med folk jeg kjenner, men jeg har alltid følt at det ikke helt har vært min greie.

Marte Smith

06.01.2013 kl.21:34

Anonym: du trenger absolutt ikke å være enig i alt AUF mener, det er ikke jeg heller og det er ikke sent å melde deg inn nå. Den øvre grensen er 35 år, etter det blir man støttemedlem om man ønsker det :) Lykke til som medlem om du bestemmer deg for å melde deg inn!

Ann Elisabeth

07.01.2013 kl.18:20

Gott nytt år til deg også Marthe! Jeg håper att året går bra for deg og att de gode dagene blir flere en de vonde. Godt også att du fått igjen telefonen din igen, det er jo mange minner der som du sikkert vil ta godt vare på også :)

Du er så sterk!

Klem!

Catharinasspenneneverden

13.01.2013 kl.14:57

Godt nytt år! Du høres ut som en sterk og modig jente! Godt for deg å få igjen mobilen, selv om det må være tøft å se igjen bilder og tekstmeldinger fra din venninne Maria.Stå på videre!

Ingvild

20.01.2013 kl.09:27

<3 <3 <3

Sofie

23.01.2013 kl.20:47

Stay stong. Du er en veldig sterk jente! Det er mange som ser opp til deg.

Christina Lausen

23.03.2013 kl.15:31

Det kan være så svært at sætte sig ind i alt, men 2012 må helt klart have været et hårdt år. Ikke alene at skulle prøve at få styr på sig selv i sin sorg, så er hele verden med dig og kigger på dig. Retssagen, årsmakeringen, ja bare hver dag må på en eller anden måde være fyldt med kampe, sorg, og mørke.

Jeg håber bare at du husker at omgive dig med mennesker der kan få lyset, kærligheden og glæden ind i dit liv når du ikke selv har styrken til det. For vi kan alle bruge en stærk person i vores liv, og at indrømme at man har brug for støtte kræver mod og styrke.

Du er helt igennem fantastisk Marte, og du skal komme igennem dette her på din måde. Om du skriver her, eller gør andre ting, det er din vej og dine valg. Det eneste du skal vide er at jeg altid har dig i tankerne, også selvom jeg ikke har været så god til at kommentere på bloggen den seneste tid.

Stort klem og al min kærlighed til dig <3

Skriv en ny kommentar

hits