Det er nå det gjelder!

Jeg er bekymret for fremtiden. Både for min egen, men aller mest for de neste generasjonene. Debatten om miljø-og klimaendringer den eksisterer nesten ikke, ihvertfall ikke lokalt.

Folk lar seg ikke engasjere i debatten, fordi de rett og slett ikke ser eller skjønner alvoret i endringene.

Vi må ta vare på jorda. Den er noe i låner, ikke noe vi eier. Regjeringen la i april ut den nye klimameldinga hvor det bla. stod at CO2-avgiften i petroliumsvirksomheten skulle økes med 200 kr per tonn. ?Vi er blant de land i verden med mest ambisiøse mål for klimapolitikken. Nå vil vi forsterke innsatsen.? sier statsminister Jens Stoltenberg. Og dette er flott.

Men hva kan vi som privatpersoner gjøre for å redde jordkloden? Jo, svaret er ganske enkelt; småtiltak. La for eksempel bilen stå, og bytt den ut mot kollektive løsninger som buss og tog.

Skal du på lengre turer hvor det ikke lønner seg å ta buss eller at det ikke går, ta tog. Det går både fortere og lønner seg for miljøet.

AUF i Vestfold ønsker et Vestfold der kollektivtilbudet blir bedre og mer samkjørt. Videre ønsker vi oss en bedre tilknytning til disktriktskommunene gjennom et styrket rutenett. Vi mener dessuten at et miljøkort for buss og tog kan være med å bidra til at flere kjører kollektivt.

Det er nå det gjelder, bry deg om miljøet du også!

Marte Fevang Smith, miljøleder, AUF i Vestfold.


auf.no

6 kommentarer

madde90 :)

11.09.2012 kl.17:40

helt enig i d =) Jeg gjør små ting hver dag og jeg merker det hjelper og jeg sparer inn på alt av strøm, søppelbruk, sppelsortering osv

Reidun

11.09.2012 kl.19:28

Veldig fint at noen har skjønt det. Stå på videre

Hild Frøya

11.09.2012 kl.19:46

Helt enig med deg. Dette er noe vi må gjøre noe med NÅ. Ikke om ti år!

Miriam

11.09.2012 kl.22:37

Helt enig med deg i å la bilen stå og ta kollektivt transport men det er jo ikke tog i Nord-Norge. Og på småplasser går det veldig lite busser da. Meeeen, vist det derimot hadde blitt bygget togstasjon i Nord-Norge også tror jeg folk heller hadde tatt tog enn å kjøre :)

Stina

12.09.2012 kl.18:04

Folk skjønner alvoret, men vil ikke ta ansvaret selv. Det vi trenger er jo å kutte forbruket både generell konsumering og å bruke bil osv, men ingen vil gjøre det av seg selv. Derfor burde noen gjøre noe som gjorde at det ville lønnet seg å ikke konsumere så mye, men det funker ikke i et demokrati ettersom ingen ville stemt på et parti som sa "Vi ønsker å kutte konsumsjonen i den norske befolkning."

Christina Lausen

03.10.2012 kl.08:09

Stolt af dig! <3

Skriv en ny kommentar

hits