Kjære Maria.

På årsmarkeringen til 22.juli hadde vi en liten sammenkomst i Nøtterøy kirke, hvor vi mintes Nøtterøy-jentene Maria og Birgitte som vi mistet for et år siden. Det ble spilt musikk som minte om jentene mens vi bare satt der. Jeg syns det var veldig fint, men samtidig vondt. Karoline sa noen fine ord om Birgitte og presten leste opp en tekst om Maria som jeg har skrevet, så tente vi lys. 

Jeg tenkte jeg skulle dele teksten som ble lest opp om Maria her. 

Kjære Maria. 
Jeg savner deg så utrolig.

Du var min grunnmur, min sjelevenn, min søster.
Du var den som fikk meg til å le og den jeg kunne fortelle alt til.
Du lyste opp rommet du var i, til og med når du var morgengretten.
Vi kunne krangle om ingenting. Jeg vil krangle med deg igjen, sånn at jeg kan si jeg er glad i deg og bli venner igjen. Og si at vi at vi skal være venner for alltid. Always and forever.

Du var alltid ved min høyre side. Jeg vet ikke helt hvorfor. Men da vi danset, da vi var ute og gikk tur, da vi sov i samme seng og da vi tok bilder. Alltid.

Høsten med deg var gitarspilling og kylling Sovlaki, taco og One Tree Hill - Vi ble aldri lei. Det er vondt å tenke på at vi ikke lenger kan sitte og klage til hverandre over hvor teite gutter er og derfor er det vi som må holde sammen.

Om vinteren ville du helst være inne, og det var fint, for det ville jeg også. Vi sang sammen, spilte inn en CD som vi var kjempeflaue over og angret på at vi ga bort i julepresang.

Våren var så fin. Vi satt og planla alt vi skulle gjøre om sommer og badet alltid så tidlig vi klarte. Det gjorde ingenting at vi ble forkjølet. I år har jeg ikke badet, det er ikke det samme uten det. Du hadde vel tvunget meg uti det iskalde vannet i april. Jeg skulle ønske du kunne gjort det. Jeg gikk i short på bursdagen din, i mars. Det var iskaldt og jeg mistet all følelse i begge bena. Du hadde garantert gått i shorts og singlet, hakket tenner og sagt at du ikke var kald.

Sommeren med deg var full av dans, musikk og stupe-kråle og stå på henda. Vi dro ekstra tidlig opp i Thaulowhullet da vi jobbet der, bare så vi kunne stå og smugtitte på de kjekke skuespillerne og kanskje prate litt med dem. Vi ryddet og stekte vafler og laget kaffe. Ingen av oss turte å ekspedere kunder, men sist sommer prøvde vi likevel. Vi var på Slottsfjellfestivalen og ble gjennomvåte der vi jobbet. Pottesure. Men det var moro likevel. Vi gledet oss vanvittig til å dra på leir. Denne sommeren skulle bli den aller beste. 

Kjære Maria, jeg har mistet en del av meg selv. Jeg savner å se deg smile, jeg savner å høre deg le. Men jeg vet at vi møtes igjen, og at du er her selv om jeg ikke kan se deg. Jeg kan føle deg. Vakre engel. 

Jeg glemmer deg aldri. Venner for alltid. Always and forever. 
19 kommentarer

Marthe Mårtensson

04.08.2012 kl.17:39

<3

alexandradorthea97

04.08.2012 kl.17:43

Det var utrolig fin tekst du hadde skrevet til Maria!<3

Carina

04.08.2012 kl.17:54

Ingrid Fjeld

04.08.2012 kl.18:14

Tenker ofte på deg, Marte <3

Christina Lausen

04.08.2012 kl.18:14

Vakkert <3

04.08.2012 kl.18:17

<3

Kris

04.08.2012 kl.18:25

Veldig fint skrevet Marte :) <3 du er sterk :) <3

Reidun

04.08.2012 kl.19:26

Så flott skrevet, Marte. Og den cd`n er jo kjempefin. Jeg har ikke orket å spille den på ett år, men tatt den frem og skal snart, snart høre. Den er bare vakker. Skjønne stemmene deres.Tusen takk, kjære du <3

Jade-Celine

04.08.2012 kl.19:49

Du er virkelig sterk, Marte! Tårene trillet da jeg leste teksten din. Utrolig nydelig!

Sandra G

04.08.2012 kl.20:17

Så utrolig vakkert <3

Karoline Nicolaysen

04.08.2012 kl.20:36

Vakkert! <3

Ann Elisabeth

05.08.2012 kl.18:57

Så flink du er til og skrive Marte. Utroligt fint og du tar frem minnene på en fin måte! klem og kos til deg!

twilightgirl4

05.08.2012 kl.21:49

utrolig fint skrevet! Jeg leste om deg i Det Nye i dag. Maria virket som en nydelig jente, og du er utrolig sterk. Stå på vakre deg!

Marthe Dybdahl

06.08.2012 kl.11:29

veldig bra skrevet <3

ta gjerne en titt på bloggen min! <3

Amelia Nadine

06.08.2012 kl.17:57

fint skrevet Marte! du er en sterk person som jeg er stolt over. Hvis det noen gang skal skje noe kan jeg tenke på deg og si til meg selv: Vær som Marte vær sterk ! Glad i deg :)

Sandra

06.08.2012 kl.23:52

hærregud ka fint skrevet Marte, jeg har tårer i øynene og en diger klump i halsen.
åh, så fint skrevet, Marte! Jeg har aldri møtt Maria, eller kjent henne, men det virket som om hun var en UTROLIG herlig person. Du er utrolig sterk, Marte, og jeg er her for deg når som helst hvis det skulle være noe. Jeg er en telefon unna, vet du. Glad i deg, søta!

Helene Lekven

13.08.2012 kl.21:37

Jeg satt å gråt når jeg leste det her.... Jeg kjente henne ikke, men jeg er sammen med fetteren hennes (Mathias). Det var en ekstremt tung dag for meg også og tankene mine gikk hele dagen til dere. Jeg lå å gråt med mathias på kvelden. Og selv om jeg aldri har møtt Maria så vet jeg at hun var en fantastisk person og at hun aldri ville noen vondt. Jeg hadde hørt masse om henne før denne tragedien skjedde, så jeg følte jeg kjente henne på en helt annen måte. Jeg føler meg selv hjelpesløs når det gjelder det her når det kommer opp som temaer, men jeg prøver å tenke på Maria og at hun vil familien sin alt godt selv når hun er borte. Jeg viser bare at jeg er der og at jeg er kjempe glad i dem alle.

Jeg kjenner jo ikke deg heller, men utifra det jeg har lest her på bloggen så virker du som er like fantastisk person sånn som Maria. Du er sterk. Og du er nydelig! Stå på vidre Marte! Klem <3

28.08.2012 kl.19:52

Kjære Marte. Jeg kunne virkelig ønske, av hele mitt hjerte, at Maria kunne vært her med oss nå. Og alle de andre dyrebare livene vi mistet. Alle vi elsker og savner.

Maria var en fantastisk person, spredde glede og kjærlighet til alle som slapp henne inn. Hun hadde et hjerte med plass til alle. Alle skulle med. Det gjør vondt å lese dette, det er så urettferdig. Det som gir meg håp, er at Maria hadde den beste vennen i hele verden mens hun levde, hun hadde deg. Og du hadde henne. Maria blir aldri borte. Vi har henne alltid i hjertene våre. <3

Marte, du er så utrolig sterk! Du er et håp for hele verden. Et håp for at det finnes mennesker med store hjerter, mennesker fylt med kjærlighet for alle. Kjærlighet uten grenser. Du er et håp for at vi kan skape utrolige ting, så lenge vi er sammen. Så lenge mange kloke og forståelsesfulle mennesker samarbeider. Takk for at du gir oss håp, takk for at du er deg.

Du er fantastisk, Marte. Et menneske fylt av ekte og ærlig kjærlighet ovenfor alle. Kjærlighet på sitt beste.<3<3

Skriv en ny kommentar

Marte Smith

Marte Smith

18, Nøtterøy

18 år gammel AUFer fra Nøtterøy. Ble skadet på Utøya 22.juli. På denne bloggen har jeg skrevet min Utøya-historie, jeg skriver om min hverdag og litt om mine meninger. Kontakt: martesmith@live.no

Kategorier

Arkiv

hits