Drømmer.

Fem og en halv måned har jeg hatt mareritt nesten hver eneste natt, og dag. Mareritt om mannen som prøvde å drepe meg. Mareritt om dagen og stedet som tok fra oss 69 mennesker. Mareritt hvor jeg ser alle sammen stå foran meg med hver sin hvite rose i hånden. De smiler og jeg gråter. De legger fra seg rosene forsiktig på bakken, snur ryggen til meg og går. Igjen står kun han og jeg. Det er så mye jeg vil si til han. Så mange ord han skulle fått. Men jeg klarer ikke å få frem et ord, bare gråt. Helt stille er det. Så skyter han meg. Jeg våkner, gråter og kaldsvetter. Jeg er våken, men fortsatt midt i et mareritt. Et levende helvette.

I natt drømte jeg om Utøya. Maria og jeg sitter på en stor sten ved vannkanten på en av strendene på øya. Vi holder hender og ler. Vi ler så det gjør vondt i magen. Herman og Mats kommer seg jo aldri ut i vannet! De klager på at det er kaldt. Vi ler enda mer og roper til dem at de er pingler. Zia er der også, han spør hva vi ler sånn av. Ingen av oss svarer, vi bare ler igjen.

Dette er ingen drøm. 69 mennesker ble borte på Utøya. Roser ble lagt ned. Jeg gråt. Han skjøt meg. Alt var stille, det er fortsatt stille. Vi står igjen uten dem. Dagen vi skulle tatt bussen sammen hjem fra et fantastisk eventyr, lå jeg og mange andre på sykehus og dere var borte. Jeg ville så gjerne at rosen Maria fikk var i hånden var fra Petter Northug, ikke fra sørgende mennesker på graven.
Men minnene er ingen drøm. Vi satt på den stenen og lo. 

Ord kan ikke beskrive hvor mye dere er savnet. Det er et stort tomrom som aldri kan fylles igjen. 

15 kommentarer

sternefalken

04.01.2012 kl.22:07

Utrolig fin blogg:) du får ut tankene dine og det er rørende å lese<3

Martine

04.01.2012 kl.22:08

You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have..<3

Linda

04.01.2012 kl.22:18

Utrolig sterk du er Marte! <3

Camilla

04.01.2012 kl.22:19

dine ord, får mine tårer til å trille. Du er en fantastisk god og sterk sjell marte. det er vanskelig å finne ord på hva man kan si. menneskene vi mistet vil for alltid være med oss og hjelpe oss.

jeg vil si jeg forstår din følelse, men det gjør jeg ikke. men jeg tenker på deg og dere alle! vil så hjelpe, men så utrolig vanskelig. men uansett hva det måtte være, vi er alltid her for deg<3 og for dere.¨

<3

Laks

04.01.2012 kl.22:21

Sliter med mareritt om Birgitte selv. Jeg skal kjøpe en drømmefanger til deg, jeg, Marte. ♥

Bjørg

04.01.2012 kl.22:24

Jeg vet ikke hva jeg skal skrive jeg, Marte. Vil liksom kommentere hvert eneste innlegg, men jeg føler det bare blir tomme ord fra min side. Men du er så utrolig flink til å skrive, og virker som en utrolig skjønn jente. Du får ut tankene dine på en veldig bra måte, som gjør det interessant å lese - men også utrolig trist. Du er herlig Marte <3

Martine

04.01.2012 kl.22:31

Er helt utrolig hvor syk en mann kan være som vil ta livet av så masse flott ungdom ! Jeg sender mine aller varmeste tanker til deg og håper du blir kvitt marerittene, jeg vet det ikke er lett men jeg håper virkelig du får det bedre! tenker mye på den dagen selv om jeg ikke var der, jeg hadde venner og bekjente som mistet live.. Jeg har bare ikke ord for hva jeg tenker, er liksom helt tom for det er så uforstårlig og man kan ikke tenke seg hva som egentlig har hendt uten å ha vert der. Er jo en helt utenkelig hendelse !

Som sagt , sender mine varmeste tanker !

kristoffer

04.01.2012 kl.23:00

You'll Never Walk Alone <3 jeg tenker på deg Marte <3 du er sterk og det vet jeg at du er.

04.01.2012 kl.23:14

Så sterke ord, Marte. Du har så mange tanker. Finn frem de gode minnene før du legger deg, så kanskje de kommer til deg i drømmene. Tenker på deg hele tiden. Klemmer fra meg <3

Marie

05.01.2012 kl.00:12

Den siste setningen fikk meg til å gråte. "vi satt på den stenen og lo" det viser bare at Maria faktisk har levd og fortsatt lever i minnene. det får oss andre til å forstå hvordan Maria var.

Du er sterk Marte! <3

Christina Lausen

05.01.2012 kl.17:46

Meget rørende, trist og stærkt. Minderne er både noget man er glad for, men de gør også savnet så stort.. Blev meget rørt da jeg læste dette, det er stærkt skrevet.

Du er et fantastisk menneske, og så utrolig inspirerende og stærk. Selvom du ikke føler dig stærk så kæmper du, og det kræver styrke og mod. Beundre jeg så meget..

Ingen ord kan virkelig hjælpe eller ændre noget, men jeg håber og ønsker at du enda vil opleve mere glæde ved minderne end sorg. Sorgen vil altid være der, men en dag håber jeg den blir lettere at bære.

Fantastiske vakre Marte, du har min støtte, kærlighed og respekt for altid og evigt! <3

Klem og kærlighed fra mig

Ingrridt

06.01.2012 kl.22:18

Fantastisk bra skrevet !

Beudrer deg virkelig for styrken din!

Kjempe vakker er du også!

Mistet både eks-kjæreste og bekjente,

og sorg og savn er sterke følelser hos meg.

Sender deg, alle dine og resten av det gode samfunnet varme tanker.

Hilsen en med-AUF'er : )

Sunniva& Helene

09.01.2012 kl.19:01

Anere ikke hva jeg skal skrive! jeg klarer ikke en gang og se for meg hva du har opplevd.

Connie Iren

16.07.2012 kl.02:15

Sterkt innlegg... ord finnes ikke. Klem <3

Emily

22.07.2012 kl.21:36

Du er virkelig fantastisk. Ønsker deg alt godt i livet, og vil alltid gjøre det. Ingenting kan måle seg med tapet av en du elsker, og som du har sagt selv, sorgen er der, bare annerledes. Fortsett med du gjør, sette ord på følelser og fortsette å kjempe. Det er det sterkeste du kan gjøre!

Hilsen fra Emily, 3MDA - Greveskogen.

Skriv en ny kommentar

Marte Smith

Marte Smith

18, Nøtterøy

18 år gammel AUFer fra Nøtterøy. Ble skadet på Utøya 22.juli. På denne bloggen har jeg skrevet min Utøya-historie, jeg skriver om min hverdag og litt om mine meninger. Kontakt: martesmith@live.no

Kategorier

Arkiv

hits