AUF, dere gir meg håp.

I sommer så og hørte vi alle ting som man aldri skal behøve å oppleve, både via nyheter og med våre egne øyne og ører. Mange så mennesker bli skutt, mange holdt rundt og forsøkte å trøste og hjelpe sårede, mange så en kald og hjerteløs mann i øynene. Vi så alle ting. Noen mer enn andre. Alle har bilder i hodet, lyder, lukter og smerte som nok aldri kommer til å bli helt borte. Dype sår blir ikke borte, de blir til arr som ikke syns og kjennes like godt etterhvert. Vi skal hjelpe hverandre til å komme gjennom det. 

AUF er min familie nummer to. Støtten fra både sentrale og lokale AUFere har vært noe av det viktigste for meg. Jeg er stolt av å være del av en organisasjon som støtter og stiller opp for sine medlemmer. Ikke bare de som var medlemmer før alt som skjedde, men også de nye. Sterke, tøffe mennesker. Ungdommer som fikk seg en vekkelse. Ungdommer som ikke ble redde, men som forstod at Norge har ikke blitt et av verdens mest demokratisk land ved at folk har sitti i sofaen. Man må engasjere og bry seg for å at ting skal skje. Jeg er stolt av å kunne kalle meg selv AUFer. Jeg blir glad når folk kontakter og forteller meg at de har meldt seg inn i AUF. De forteller meg at, "jeg ble jo medlem etter i sommer da.." det spiller jo ingen rolle om man har blitt medlem før eller etter. Noen begynner og andre fortsetter. Alle like viktige. 
Støtte, medfølelse, en hånd å holde i. Det finnes alltid en som vil hjelpe.

Å ha noen som stiller opp for en når man går gjennom en vanskelig tid er så utrolig viktig. Om man snakker med andre under anonymt navn eller med en man kjenner er nesten det samme bare man har noen der. Mennesker trøster mennesker. Barn trøster barn. 
Flere som har sendt meg melding har fortalt meg at de ikke tør å plage vennene eller familien sin med problemene de har. Men venner er der til for å støtte og familien din skal elske deg uansett. Finn dere en person dere stoler på, om det er en som står dere veldig nær eller en du ikke kjenner så godt. Snakk om det. Skriv det ned. Vær åpen om dine problemer.  

Jeg har blitt spurt om hvorfor det er så lett å skrive om følelser på nettet, og for å være ærlig er det bare èn grunn til det. Og det er fordi; Om man var på Utøya er det greit å være åpen om følelser. Så jeg forstår om mange ikke tør å snakke om vanskelige ting. På nettet kan man gjemme seg bak anonym, på godt og vondt. 
Istad leste jeg et blogginnlegg som var veldig langt ifra hyggelig. Personen skrev at mennesker som har det vondt burde holde munnen sin lukket og "gjøre noe med det" . Det mener jeg er helt feil. Ikke hør på det negative folk slenger i ansiktet ditt. Mennesker sårer mennesker. Barn slår barn. 
Man skal ikke la seg trekke ned, selv om det er lett å gjøre det. Kontakt en du stoler på. Stol på deg selv. Finn noe som gir deg mening! Gråt ut tårene. La andre se at du har følelser. Skrik. Le. Hulk. Gråt igjen. Smil. Skrik enda høyere. Vis verden at du er sterk og ikke lar deg knekke! 

Selvfølgelig er det dager, uker og måneder du ikke klarer å se lyst på alt. Men stol på mennesker. De fleste er ganske greie. 

Da skolen startet tenkte Marte Fevang Smith det ville bli bra å komme tilbake til hverdagen. - Men det ble ikke hverdag, sier hun. Nå tar hun tre av åtte fag.Foto: Dagens Næringsliv

AUF gir meg håp, AUF lar meg drømme og oppfylle drømmene. AUF ga meg sorg og savn, AUF løfter meg opp igjen. AUF gir meg mening. 

23 kommentarer

Ragnhild

27.12.2011 kl.23:02

Jeg er stolt av å være AUFer!

Camilla

27.12.2011 kl.23:09

utrolig bra skrevet marte. jeg skrev i stad om det som skjedde 22.juli på bloggen min. men etter det som skjedde så gikk det opp et lys for meg, slik du sier. jeg blei mye mer engasjert i samfunnet og hvordan ting var rundt meg. og plutselig var det ting jeg kunne ta opp som var min mening på hvordan jeg vil ha ting. Og de viste seg å være noen av de grunnleggende Ap står for. Slik som :Like rettigheter og plikter for alle, og like muligheter uansett sosial bakgrunn, kjønn religion eller etnisk opprinnelse. Og Frihet fra fattigdom og undertrykkelse, og frihet til utfoldelse av skapende evner og muligheter. Jeg har akkurat fått meldt meg inn i Auf. Og det skjedde jo også etter 22.juli.. Men vi finner oss selv, som du sier. jeg har funnet ut hva jeg står for og hvor jeg hører hjemme henn. Jeg har lest bloggen din en stund,og du blir på en måte et forbilde for meg på hvor sterk du er på alle måter og hvor modig du er, du er virkelig en god sjel!

Og slike ting med at folk skal kommentere om at folk skal holde munn ang. det som har skjedd i det siste, herregud. Det eneste som hjelper et menneske er å få ut de ord vi sitter med inni vårt hodet. Og folk skal være posetive og støtte det, ikke jekke ned og tro de er noe bedre enn andre. Vi er alle like viktige og like mye verdt..

Takk for at du deler ting med oss Marte!<3

Karoline Nicolaysen

27.12.2011 kl.23:11

Klokke ord! Og verden er en stor darg og dalbane.. Livet går opp og nedd, hele tiden! Men viktig og huske på de positive tingene når man er nede og har det tungt! For da er det lettere og reise seg opp igjen etterpå..

Ida Kristine

27.12.2011 kl.23:23

Det er jeg og! Du skriver så fint, Marte! Jeg liker virkelig bloggen din og det er så bra at du tørr å være åpen om følelser. Jeg ble medlem etter sommeren jeg og, og det er hyggelig å bli tatt så godt imot i AUF. Og alle som er AUF'ere er som en familie :) fortsett å skriv og ønsker deg lykke til videre! Stå på, du er sterk! :)

Diinoo

28.12.2011 kl.00:33

utrolig bra skrevet <33 utorlig mange kloke ord Marte <33 jeg håper at det går bra med deg.

Om det''unaturlige'' (osv)

28.12.2011 kl.00:33

Melde deg på igjen, var uheldig å trykke slett :(

Victoria

28.12.2011 kl.00:55

Sterkt å lese! Du er så utrolig sterk og jeg beundrer deg masse<3

Kjempe fint skrevet :)

Jeg ble medlem av AUF bare for 2 måneder siden, og jeg gleder meg masse til å oppleve det og bli kjent med alle <3

Christel Mari

28.12.2011 kl.01:01

Du skriver kjempebra, Marte! Maaaange kloke ord der.

SV: Tusen takk for kommentaren, ha en fortsatt fin jul :*

Svein

28.12.2011 kl.01:16

Meget flott skrive! Meget fornuftig! Det er alltid noken som berre vil vere negative,men heldigvis berre eit fåtall.Dei fleste er gode og positive.Det er utrulig viktig å ha nokon å snakka med...om det er ein voksen,ein venn,det kan vere kven som helst...berre at det er eit menneske som vil lytte,eit menneske som vil ta seg tid....utrulig viktig.

Du har ALL grunn til å vere stolt av å vere Auf`er.Det er sjølvsagt heilt rett som du skriver,Norge har ikkje blitt eit av verdens beste land å bu i på mange måter,eit av verdens sterkaste demokrati,av at folk sitter i sofaen.Det er viktig å engasjere seg,ta debatten,bidra til samfunnsutviklinga.Tusen takk Marte for nok eit flott innlegg!!! Det er så rett så rett det du skriver.KJEMP! STÅ PÅ! VIS VERDEN AT DU ER STERK;VARM OG GOD!!!! Tusen takk Marte!

anonym:]

28.12.2011 kl.10:27

Utrolig bra ! Har ikke ord !

Christina Lausen

28.12.2011 kl.11:46

Det er så smukt skrevet, så sandt og så stærkt. Jeg kan ikke gøre andet end at sige jeg helt enig!

Du er et fantastisk menneske Marte, og du har en kampgejst og et smukt hjerte, det ved jeg at du en dag vil gøre en forskel med. Bliv ved med at være den du er, og bliv ved med at kæmpe så flot som du gør!

Masser af klem og kærlighed fra mig <3

Sandra Gulbrandsen

28.12.2011 kl.13:30

Sterke Marte <3 Du er så utrolig sterk! Og jeg digger deg :D <3 *Stor bamseklem* <3

28.12.2011 kl.13:52

Du er så flink til å skrive, stå på!

Stolt AUFer!

Marie

28.12.2011 kl.14:17

Åh, Marte! DETTE viser hvor sterk du er. Du skriver så utrolig bra og det er umulig å ikke ble rørt av dette! Du åpner andres øyne og viser at det er greit å være seg selv, uansett!

Du er herlig!

Kate Bjørnson

28.12.2011 kl.15:03

Så utrolig bra skrevet! Du gir virkelig god inspirasjon <3

kristoffer

28.12.2011 kl.20:44

Blir bare så glad når du skriver <3 du er sterk Marte <3

Mina

29.12.2011 kl.00:54

Fantastisk skrevet! Hvilket lokallag hører du til?

Marte Smith

29.12.2011 kl.12:53

Mina: Tønsberg med omegn :)

Mina

29.12.2011 kl.12:57

Å, det var nok fylkeslag jeg mente, hehe. Så hvem fylkeslag hører du til? :-)

Marte Smith

29.12.2011 kl.19:22

Mina: Vestfold ;)

Mathea <3

02.01.2012 kl.13:52

Du er veldig sterk Marte <3 Ditt liv er veldig mye vert ! Det finnes bare en Marte i hele verden som er som du er <3 Du er en klok og utrolig positiv person . Jeg kjenner halvkusinen din Mari . Hun har fortalt meg om at du var på Utøya , og da ble jeg litt trist :( Lykke til videre i livet <3

Laks

04.01.2012 kl.22:25

Marteee, dette bildet er så fint! Jeg har lagret det på telefonen miiin.

Wencke

05.02.2012 kl.23:28

Kjære Marte,

jeg fant bloggen din idag og har lest den nå i et par timer mens jeg måtte gråte flere ganger.

Historien din er så utrolig sterk. Og jeg er så uendelig lei for at du har mistet bestevennen din!

Du er en utrolig vakker og sterk jente og jeg ønsker deg at du kommer til å leve et lykkelig liv! <3

En varmende klem fra Tyskland!

Skriv en ny kommentar

Marte Smith

Marte Smith

18, Nøtterøy

18 år gammel AUFer fra Nøtterøy. Ble skadet på Utøya 22.juli. På denne bloggen har jeg skrevet min Utøya-historie, jeg skriver om min hverdag og litt om mine meninger. Kontakt: martesmith@live.no

Kategorier

Arkiv

hits