"Aldri glem det!"

Dette skrev jeg på bloggen til Maria i fjor sommer. Det gjør så vondt i hjertet av å lese det, men samtidig er jeg glad jeg tok meg tid til å skrive det da, så jeg har det nå. Jeg kan huske at jeg maste på Maria om å blogge, men hun gadd ikke. Så jeg begynte å skrive et innlegg om henne, på hennes egen blogg. Det er ikke spesielt bra skrevet, men det kom fra hjertet. Siden jeg ikke klarer å skrive tekster som er bra nok, om Maria nå for tiden, så kan jeg poste et innlegg som jeg skrev for over et år siden. 

Jeg har lest det omigjen og omigjen flere ganger i dag, jeg får like stor klump i halsen hver gang. Jeg kan fortsatt nesten ikke tro det, uansett hvor mange ganger jeg har vært på graven og sett navnet hennes på trehjertet. Jeg tror ikke at dette har skjedd, jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å fortstå det helt. Sorgen er der selv om jeg ikke kan tro at det har skjedd. 
Tårene renner og renner, jeg har brukt nesten to timer på å få postet det her. Det gjør helt forferdelig vondt. Det er ikke ord som beskriver smerten og savnet. Men teksten beskriver ihvertfall litt hvordan vi hadde det, selv om jeg helt sikkert kunne skrevet en hel bok om vennskapet vårt. 

Siden Maria ikke blogger, så tenkte jeg at jeg kunne prøve å skrive et gjesteinnlegg, har aldri gjort det før, men skal gjøre det forsøk. 
Jeg tror jeg starter med å fortelle om Maria, for de som leser bloggen hennes vet hva hun tenker om seg selv. 
Hun er en veldig sjenert jente og egentlig veldig usikker til tider, og stoler ikke helt på sine egne valg. Noe jeg ikke skjønner at hun mener om seg selv. Jeg vet at de fleste har en slags "plikt" å skrive sånn som det jeg skal om bestevennen sin, men jeg gjør det ikke pågrunn av plikten, men fordi jeg mener det oppriktig!
Hun er en helt utrolig herlig person som har en humor og en utståling som mange bare kan drømme om. Hun er en person man kan le med, gråte med og dele alle slags ting med. Maria du vet hva jeg tenker på. Det her mener jeg, jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg.  
Du er en åpen person som jeg vet at ikke sier de tingene jeg sier til deg videre. Det betyr utrolig mye for meg at vi er venner! Jeg vet hva noen mener om oss og sånn, men vi bare driter i folka! Du er seriøst verdens beste venn! Jeg er utrolig glad i deg og hadde vært lost uten deg! <3 
Det er utrolig at akkurat vi har blitt venner, vi deler samme interesser, i alt fra One Tree Hill og Twilight til gutter (haha), jeg sier det igjen, og kommer til å si det flere ganger, du er verdens beste venn! Jeg gleder meg kjempe masse til å leve et helt liv med deg. Du kommer til å finne deg en "Mr. right" jeg lover deg, det gjør du, om det er James Lafferty, Robert Pattison, Taylor Lautner, Petter Northug eller et helt normalt menneske. Du fortjener det beste! Og det mener jeg med hele mitt hjerte, for du er den beste vennen jeg noen gang har hatt og jeg har ikke tenkt til å dra! <3

Du er nydelig! 
Elsker deg kjempe masse Maria aldri glem det! <3 Always and forever. 

20 kommentarer

Lisbeth

31.10.2011 kl.23:17

Nydelig skrevet. Skulle ønske jeg hadde en venn som deg<3<3<3

Ragnhild

31.10.2011 kl.23:21

Helt ubeskrivelig nydelig.. ord mister betydning, hun virket som den beste vennen man kunne ha!

Martine

31.10.2011 kl.23:44

"Det her mener jeg, jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg. "

Wow, den der slo meg.. Et lite lys i enden av tunnelen liksom.. Jeg tenker på deg, jeg har prøvd å sette meg inn i situasjonen din, men det er slettes ikke lett, men det du skrev der er ufattelig sterkt. Man sier ofte det: "aner ikke hva jeg skulle gjort uten deg",men vi skjønner at det ligger så langt mer i det når det er du som skriver det. Du er fantastisk. <3

Lille Bast

01.11.2011 kl.10:42

Det er så sterkt å lese!

Jeg tenker så mye på deg, men jeg ønsker å fortelle deg hvor sterk du og, hvor stort forbilde du er! Tenk å stå så sterk i så vonde tider som nå, du visste ikke hvordan du skulle klare deg uten Maria, fordi det var deg og Maria. Men du klarer deg så bra! Jeg er så stolt av at du hedrer Maria hver dag, og jeg lover at jeg alltid skal stå ved din side, sammen med deg og vi skal hedre henne, aldri glemme henne! <3 Du er et stort forbilde Marte!

01.11.2011 kl.13:05

"jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg"

"hadde vært lost uten deg"

"gleder meg kjempe masse til å leve et helt liv med deg"

"Du fortjener det beste!"

Uff, dette var vanskelige ting å lese... Å se at du skrev dette før alt skjedde gir virkelig nye tanker om hvor ubeskrielig vondt du må ha det..

Alle bryr seg om deg, husk det<3

Renate

01.11.2011 kl.14:13

Nydelig skrevet Marte!

Du er en utrolig sterk jente, ser veldig mye opp til deg. Tror aldri jeg hadde klart å være så sterk!

Beundrer deg, virkelig. <3

Stina

01.11.2011 kl.14:24

Du er ikke lost, du trenger bare litt tid til å finne veien videre!!!

Diinoo

01.11.2011 kl.18:19

bra skrevet <333 (: stå på videre :)

Christina Lausen

01.11.2011 kl.20:46

Hvor er det smukt.. Får helt tårer i øjnene. Ikke kun fordi det er smukt, men fordi jeg føler med dig. Kan slet ikke forestille mig hvordan det ville være at miste sin bedste ven, sin sjælesøster, den man har alt med. Så tragisk, så forfærdeligt og så trist.

jeg føler med dig, det skal du vide, og håber at du en dag kan komme videre og leve med hendes minde i dit hjerte. Du vil altid mangle hende, og ingen vil erstatte hende, men hun vil altid være i dit hjerte.. husk det, selvom det virker som så lidt, så husk hun lever i dig.

Stort vamt klem fra mig <3

Charlotta

02.11.2011 kl.08:39

Tänk vilken tur att du skrev det där medan du hade chansen, och att hon fick läsa det! Så fina ord som säkert gjorde henne jätte glad. Hon hade tur som hade en sån vän som dig, som verkligen uppskattade henne. Det här fick mig att tänka till, jag måste bli bättre på att berätta för mina närmaste vad de betyder för mig. Väldigt fint skriver som alltid!

Jorid

02.11.2011 kl.21:21

Marte, det her er bare så sterkt å lese. Tårene triller, du er så sterk! Maria var utrolig heldig som hadde deg, husker så godt da vi grillet på Veierland i sommer, og da vi var på messa og hørte på Rybak. Tenker ofte tilbake på det, og klarer ikke å innse hva som har skjedd. Men du skal vite at jeg tenker utrolig mye på det, og kjenner jeg blir så utrolig glad inni meg hver gang jeg ser deg på skolen eller i byen. Selv om vi ikke snakker så mye sammen, så vit at jeg tenker mye på deg og er innom bloggen din hver dag! Maria kommer alltid til å leve videre i oss som den vakre, gledesspredende jenta hun var, og er. Hendelsene på Utøya har fått meg, og sikkert mange andre til å se ting fra et helt annet perspektiv. Ble en litt usammenhengende og rar kommentar, men jeg syns det er veldig vanskelig å sette ord på dette her. Igjen- tenker masse på deg! Stor klem <3

Olette og Helga

03.11.2011 kl.20:00

Veldig bra skrevet! Fortsett sånn!

Camilla

04.11.2011 kl.00:40

<3

C H R I S T I N A

05.11.2011 kl.14:38

Gud å søtt!

Malene

06.11.2011 kl.10:45

Vakkert skrevet om ekte vennskap. Jeg kan bare tenke meg til den sorgen du føler nå.Jeg føler virkelig med deg.. Gode tanker sendes til deg. Husk at du aldri er alene selv om det kan føles sånn noen ganger..

Kari

06.11.2011 kl.12:56

Har lest bloggen din nå og jeg synes det er en flott måte du formidler og takler sorgen på. Alle gjør det på sin måte og dette er din. God tanker sendes til deg.

bestemor

06.11.2011 kl.15:03

Vakre Marte, skjønne skapning. Perlen vår. Du skriver så varmt og godt om skjønne Maria, Jeg er så glad for at du lot oss bli kjent med og glad i din hjertevenninne. Fine, beskjedne, gode Maria, akkurat som deg. Dere var sjelevenninner. Jeg tenker på henne hver dag, og på deg jenta mi. Veldig glad i deg. Du er en sterk jente. Tusen takk for at du ble vårt barnebarn. Klemmer i massevis

Pia :)

06.11.2011 kl.16:10

åh, utrolig sterkt innlegg, jeg vet på en måte hvordan du har det.. Jeg var ikke på Utøya, men jeg mistet de beste vennene jeg hadde ! Og jeg vet enda ikke helt hva jeg skal gjøre uten de, og ofte så ringer jeg de bare for og høre telefonsvareren dems..

Jeg kjenner deg ikke, men jeg håper av hele mitt hjerte at det går bedre for deg etterhvert... <3

12.11.2011 kl.00:58

"Jeg gleder meg kjempe masse til å leve et helt liv med deg." Den setningen slo meg virkelig! herregud! jeg var god venn med Birgitte Smetbak som også ble drept og jeg husker vi snakket om framtidsplaner og at vi måtte holde kontakten når vi ble eldre. Og det gjør kjempe vondt nå. Det siste hun sa til meg før hun døde var "vi snakkes!" Det gjør så vondt, og når jeg har det så vondt så kan jeg ikke tenkte meg en gang hvor vondt du har det!

Jeg var på graven hennes istad faktisk, og første gangen jeg var på kirkegården så la jeg en rose på graven til Maria, men nå husker jeg ikke hvor den står lenger. Så jeg bare lurte på om du kunne prøve å forklare det. Selv om jeg ikke kjente henne så vil jeg ta en tur bort til graven hennes også for jeg vet hvor mye hun betydde for så mange mennesker. Men jeg vil ønske deg lykke til videre, virkelig! For du fortjener så mye bedre enn dette!

Vilde Andresen

12.11.2011 kl.01:07

"Jeg gleder meg kjempe masse til å leve et helt liv med deg." Den setningen slo meg virkelig! herregud! jeg var god venn med Birgitte Smetbak som også ble drept og jeg husker vi snakket om framtidsplaner og at vi måtte holde kontakten når vi ble eldre. Og det gjør kjempe vondt nå. Det siste hun sa til meg før hun døde var "vi snakkes!" Det gjør så vondt, og når jeg har det så vondt så kan jeg ikke tenkte meg en gang hvor vondt du har det!

Jeg var på graven hennes istad faktisk, og første gangen jeg var på kirkegården så la jeg en rose på graven til Maria, men nå husker jeg ikke hvor den står lenger. Så jeg bare lurte på om du kunne prøve å forklare det. Selv om jeg ikke kjente henne så vil jeg ta en tur bort til graven hennes også for jeg vet hvor mye hun betydde for så mange mennesker. Men jeg vil ønske deg lykke til videre, virkelig! For du fortjener så mye bedre enn dette !

Skriv en ny kommentar

Marte Smith

Marte Smith

18, Nøtterøy

18 år gammel AUFer fra Nøtterøy. Ble skadet på Utøya 22.juli. På denne bloggen har jeg skrevet min Utøya-historie, jeg skriver om min hverdag og litt om mine meninger. Kontakt: martesmith@live.no

Kategorier

Arkiv

hits