Oversikt over Utøya, med min forklaring.

Her er en oversikt over hvor jeg befant meg på øya og hvor jeg gjemte meg. Litt vanskelig for de som ikke har vært på øya å forstå, men de fleste har jo sett et oversiktsbilde av den på nettet. 

- Den lilla ringen ved Hovedhuset som kalles Utescenen er der Maria og jeg satt da alt begynte. Alle trodde det var kinaputter eller liknende, og de eneste reaksjonene i starten var at folk syns det var unødvendig at noen tullet med det etter at vi hadde fått høre om eksplosjonen i Oslo. Men så kom det en god del ungdommer løpende ned bakken ned fra Hovedbygget som ropte at det var noen som skjøt.  Vi løp da etter den store mengden med folk som sikkert var 50 stykker til bakerst på telt plassen, like ved skogsholtet. Da gjerningsmannen kom til syne ble den store gjengen splittet til mindre grupper som løp til alle kanter. 

- Maria jeg og sikkert åtte andre løp et stykke innover i skogen og bak på Kjærlighetsstien som jeg har sirklet inn med rødt. Ca ved syv tallet er der vi lå da han skjøt oss. 
Ved den gule pilen inni den røde sirkelen er der jeg møtte Janne, Herman, Hossein og gutten uten navn.

- Den gule sirkelen er der Rocketeltet stod. Hvor vi gjemte oss, hvor han gikk forbi uten å komme inn. Der vi ventet i den lengste tiden i hele mitt liv, før vi endelig ble hentet av ekte politi. 

- Den grønne sirkelen er der Janne hentet forbindingssaker til hodet mitt. Helt sprø, men utrolig nydelig jente!

- Da vi skulle bli kjørt i sikkerhet tror jeg at vi ble kjørt i en bil som stod like ved skolestua. Den rosa streken viser hvor vi kjørte med den hvite varebilen. Og den blå sirkelen er der vi ble hentet med en privatbåt som kjørte oss over til land. 

For hele historien min fra Utøya trykk HER 

5 kommentarer

Mats Emil <3

06.09.2011 kl.18:04

Sterk historie, kjære deg <3

Diinoo

06.09.2011 kl.18:33

sterk historie ! <3
oj ! ;O

Sara

07.09.2011 kl.16:05

Duuu, jeg var i nærheten av der du var. Jeg så rocketeltet når jeg løp. Rocketeltet var på min venstre side, men jeg svingte inn til høyre og kom meg ned et stup, der jeg fant en grotte. Altså ca 20 meter fra rocketeltet. Og han gutten du ikke vet navnet på er fra Finnmark, jeg vet hva han heter. Ta kontakt med meg på face hvis du vil vite! :) Sara Marit Anne Somby @facebook.

Åsne Eileen

07.09.2011 kl.19:54

sterk historie :/

Skriv en ny kommentar

Marte Smith

Marte Smith

18, Nøtterøy

18 år gammel AUFer fra Nøtterøy. Ble skadet på Utøya 22.juli. På denne bloggen har jeg skrevet min Utøya-historie, jeg skriver om min hverdag og litt om mine meninger. Kontakt: martesmith@live.no

Kategorier

Arkiv

hits