22 år siden i dag...

I dag er det 22 år siden 96 Liverpool supportere i alderen 10 til 60 mistet livet i Hillsborough-tragedien. Det er en hendelse så forferdelig at man ikke kan tenke seg hvordan de pårørende har det en gang. 
Jeg får sikkelig dårlig samvittighet når jeg tenker på det, for jeg visste ikke om dette før for to år siden når en i klassen min hadde foredrag om det, han viste en film på slutten, og selvfølgelig trillet tårene hos meg. Det eneste jeg vet sånn konkret er at det var en fotballkamp mellom Liverpool og Nottingham Forest og at folk ble klemt ihjel. Så for å ikke si noe feil, kopierer jeg fra Wikipedia.

Denne dagen skulle de engelske fotballklubbene Liverpool og Nottingham Forest møtes i FA-cupens semifinale. Kampen skulle spilles på nøytral bane, nemlig Hillsborough Stadium i Sheffield. For å unngå tribunebråk ble lagenes supportere adskilt og for å unngå storming av banen hadde de fleste engelske fotballarenaer på denne tiden gjerder rundt banen.

På grunn av store trafikkproblemer ankom Liverpool-tilhengerne mye senere enn vanlig. Et drøyt kvarter før avspark var det blitt stor kø utenfor inngangene, og mange Liverpool-tilhengere hadde fortsatt ikke kommet seg inn på stadion. Politiet fryktet da at det kunne bli bråk og bestemte seg for å åpne portene til enda en inngang, slik at folk kunne komme seg raskere inn. Det ble da et enormt trykk da denne folkemassen (hvor mange ikke hadde billett) skulle inn på den allerede overfylte tribunen. Dette førte til at de tilskuerne som sto nærmest gjerdene ble klemt mot gjerdene.

 

Politiet merket ikke dette før klokken 15.06 siden mange fans hadde åpnet en liten port i gjerdet og kom seg unna. I tillegg hadde andre fans klatret over gjerdet og stormet ut på banen og slik kom seg unna. Politiet og hjelpearbeidene ble fullstendig overrumplet av katastrofens omfang. Fansen hjalp hverandre, noen prøvde hjerte-lungeredning mens andre lagde provisoriske bårer av reklameskiltene.


Jeg er ikke Liverpoolsupporter, men; you'll never walk alone

2 kommentarer

victoria

16.04.2011 kl.00:37

liverpool <3

Still meg spørsmål på spørsmålsrunden min?? Jeg vurderer også en blogg av dem som stiller meg det beste spørsmålet. http://vifj.blogg.no/1302902408_sprsmlsrunde.html#comment

Nilja

16.04.2011 kl.13:03

trist! Leste denne artikkelen igår natt, kjempe triist );

http://www.dagbladet.no/2008/12/05/magasinet/liverpool/sportmagasinet/fotball/hillsborough/3915569/

Skriv en ny kommentar

Marte Smith

Marte Smith

18, Nøtterøy

18 år gammel AUFer fra Nøtterøy. Ble skadet på Utøya 22.juli. På denne bloggen har jeg skrevet min Utøya-historie, jeg skriver om min hverdag og litt om mine meninger. Kontakt: martesmith@live.no

Kategorier

Arkiv

hits